Tillsammans mot Ensamhet

Hirsch Produktion har stöttat Äldrekontakt under deras insamlings event ”Tillsammans mot Ensamhet” genom att donera tjänsten fotografering och teknisk kompetens. Eventet ägde rum i våra historiska lokaler på Strandvägen, där omkring 150 personer bjöds på drinkar och plockmat omgivna av insamlade objekt. Mia Rossling var värdinna medan Wille Crafoord stod för underhållningen och eftermiddagen avslutades med en slagauktion som Kaplans höll i till förmån för Sveriges ofrivilligt ensamma äldre.

Under insamlings eventet samlades det in totalt 430 000 kronor, vilket är pengar som går till verksamheten med att starta upp nya fikagrupper.

Logotyp_RGBOm Äldrekontakt

Drygt hälften av alla över 85 år har ett mycket begränsat umgänge och många saknar en nära vän. Social isolering är det första steget i en snabbt accelererande negativ hälsospiral som leder till stora kostnader för samhället – och ett stort mänskligt lidande. Istället för att äldre i samma kvarter ska sitta ensamma och längta efter gemenskap, ordnar Äldrekontakt så att de får träffas över en fika hemma hos våra volontärer.

Äldrekontakt främjar hälsa och välbefinnande hos äldre genom att bryta och förebygga social isolering. Vi är en volontärbaserad ideell förening som möjliggör för ensamboende äldre i samma område att lära känna varandra över en kaffe och bulle. Våra fikavärdar bjuder på fika, och våra volontärchaufförer ledsagar de äldre till och från fikat och finns med som stöd under träffen. De nya vännerna får sedan hjälp att träffas en gång i månaden, så länge de vill och kan vara med.

Det kostar inget att vara med i Äldrekontakt.

Äldrekontakt startades 2008 och består idag av 40 grupper som träffas en gång i månaden på 14 orter runt om i landet. Våra 370 volontärer möjliggör för drygt 260 äldre gäster att få andra intryck än hemmets fyra väggar och möjligheten att träffas en gång i månaden.

Vill du bidra till att fler äldre får möjlighet att bryta sin sociala isolering?

Anmäl dig som volontär på www.aldrekontakt.se/volontar eller ge din gåva.

PG 90 02 63-5 Swish 1239002635